VIP-Ryttare

Vad är VIP-ryttare?

Sedan våren 2021 behöver inte ryttare längre lämna godkännande av fotografering inför en tävling. Detta eftersom Nordtass Foto numera innehar utgivningsbevis. VIP-ryttare är ett nytt koncept som lanserades sommaren 2021 som ersätter det tidigare godkännandet. VIP-ryttare får en rad olika förmåner för en förhöjd och mer personlig upplevelse. Antalet VIP-ryttare är i nuläget obegränsat men det kan komma att ändras framöver. Alla ryttare som har lämnat godkännande sedan tidigare har automatiskt blivit VIP-ryttare som ett tack för att ni stöttat min verksamhet.

”Bilderna kom från min och ponnyns sista tävling ihop, blev väldigt glatt överraskad av kvalitet och ljuset i bilderna efter leverans. Har tack vare dig många fina bilder från den tävlingen!”

- Lovisa & Eleonore

Är otroligt nöjd med bilderna jag fått efter tävling, alltid av god kvalité, och Linnéa fångar alltid det bästa hos ekipagen!”

- Frida & Andorina

Tänk dig känslan efter en lång dag på tävling, glad i själen, lite trött i kroppen och nyfiken på om ni fastnade på bild. Tänk dig då att istället för att själv behöva hitta rätt länk och leta bland hundratals bilder så kommer bilderna till dig, på samma ställe tävling efter tävling.

Hos Nordtass Foto får du som VIP-ryttare en unik, mer personlig upplevelse..

Du får ditt alldeles egna galleri för bilder på dig. Alla tävlingsbilder från alla tävlingar där du blivit fotograferad – samlade på ett och samma ställe. Då vet du precis var du ska titta nästa gång du blir fotograferad!

Äldre tävlingsbilder rensas bort med jämna mellanrum för att ge plats åt nya bilder. Istället för att bilderna bara lagras i en säsong får du som VIP-ryttare minst tre säsongers lagringstid. Om något oväntat händer eller ponnyn ska säljas är det guld värt att kunna se tillbaka på en tidigare tävling även om du råkat glömma att köpa en bild.

Det är mycket att hålla reda på i vardagen, därför gör jag det enkelt för dig och skickar en e-postnotis så fort bilderna från din senaste tävling är uppladdade i ditt galleri.

Kanske den bästa förmånen som VIP-ryttare är att du får tillgång till VIP-prislistan som ger dig ett lägre pris på digitala bilder.

När du köper digitala bilder levereras de smidigt till dig via e-post. Som VIP-ryttare kan du också se och ladda ner dina köpta bilder direkt i ditt galleri, supersmidigt om e-postmeddelandet råkar komma bort!

Jag finns på sociala medier och tycker det är så kul att interagera även utanför tävlingarna. Som VIP-ryttare får du gärna dela med dig av din och din hästs @ på Instagram så att jag kan följa er men också tagga de bilder jag lägger upp.

Jag strävar alltid efter att utveckla mitt koncept för att göra upplevelsen så roligt och komplett som möjligt. Som VIP-ryttare kommer du få förtur vid nya lanseringar.

Det kostar ingenting att bli VIP-ryttare

Just nu får du alla fina förmåner som står listade på den här sidan helt utan kostnad för dig! Det finns inte heller någon gräns för antalet VIP-ryttare just nu. Bägge dessa delar kan komma att ändras i framtiden, men då kommer det inte påverka dig som redan är VIP-ryttare.

Bli VIP-ryttare här!

* Om du har lämnat godkännande tidigare har du automatiskt blivit tillagd som VIP-ryttare och får istället samma villkor som vid godkännandet. Om du fyller i formuläret ovan ersätter dessa villkor de gamla villkoren.

VIP-gallerier

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
Tävlingsryttare

Bilder som skapas av Nordtass Foto i tävlingssammanhang har utöver konstnärligt syfte även ett kommersiellt syfte då ryttarna erbjuds att kunna köpa bilderna. Nordtass Foto har valt att använda godkännande (samtycke) som laglig grund för detta syfte. Godkännande behöver uttryckas innan bilder kan skapas.

Samtycke: Formulär
Nedan beskrivs vad dina svar i formuläret innebär

Godkänner du att Nordtass Foto fotograferar ovan nämnda ryttare i tävlingssammanhang?

JA innebär följande:
– Ryttarens namn och klubb sparas i ett register som lagras på Jottacloud.
– Samtliga uppgifter från formuläret sparas som en anteckning i anslutning till ryttarens namn för att stödja samtycket sålänge samtycket är aktivt.
– Nordtass Foto kommer att
fotografera ryttaren i de fall fotografen närvarar vid tävling där ryttaren startar i kommersiellt syfte.
– Bilderna lagras upp till 3 år tillsammans med ryttarens och hästens namn, lokalt samt på Jottacloud.
– Bilderna kommer publiceras i ett personligt galleri via Pixieset på https://ridsport.nordtass.se upp till 3 år.
– Galleriet döps till ryttarens kompletta namn.
– Mapparna i galleriet döps till respektive tävlingsdatum samt hästens kompletta namn.

Godkännandet gäller utan tidsbegränsning tills ryttaren tar tillbaka godkännandet.

NEJ innebär följande:
– Ryttarens namn och klubb sparas i ett register som lagras på Jottacloud.
– Övriga personuppgifter som eventuellt sparats sedan tidigare samtycke raderas.
– Nordtass Foto kommer ej att fotografera ryttaren i de fall fotografen närvarar vid tävling där ryttaren startar i kommersiellt syfte.
– Kontaktuppgifterna i formuläret används för att skicka manuell bekräftelse, därefter raderas även dessa.
– Om ryttaren svarat ja på denna frågan vid tidigare tillfälle kommer de bilder som uppnår konstnärligt syfte att fortsätta hanteras enligt undantag från GDPR.

– – –

Godkänner du att bilderna används av Nordtass Foto?

JA innebär att bilder föreställande ryttaren kan komma att användas för fotografens verksamhet enligt följande under den tid bilderna lagras i arkivet för samtycke, samtliga användningsområden med Nordtass Foto som avsändare:
– Publicering på www.nordtass.se
– Publicering på sociala medier
– Publicering på övriga webbplatser
– Framkallning i tryckt format
Om du önskar du begränsa användningen av bilderna kan detta anges i meddelanderutan.

Bilderna kommer ej att publiceras eller tryckas av tredje part. Om intresse för detta för en specifik bild uppstår kontaktas du alltid först för godkännande.

NEJ innebär att bilder föreställande ryttaren ej publiceras utanför det personliga galleriet. Om ryttaren svarat ja på denna fråga vid tidigare tillfälle och bilder redan publicerats ansvarar ryttaren för att upplysa fotografen om var dessa finns publicerade om ryttaren önskar få dem raderade. Bilder föreställande ryttaren kommer ej användas i tryckt material. Om ryttaren svarat ja på denna fråga vid tidigare tillfälle och bilder använts i tryckt material förbehåller sig Nordtass Foto rätten att låta bilderna kvarstanna i det material där bilderna använts.

Efter lagringsperioden på 3 år kommer ej ny användning enligt samtycke att ske. Bilder som tidigare publicerats förblir publicerade även efter lagringsperioden tills ryttaren ber om, eller fotografen väljer att, radera bilderna från publicering.

– – –

Nordtass Foto finns på Instagram (@nordtass.ridsport), skriv din @ nedan om du vill bli taggad. 

Om du fyller i detta fält sparas din @ tillsammans med ditt namn i ett register som lagras lokalt. Din @ kan komma att användas vid publicering utav bilder på Nordtass Fotos instagramkonto.

– – –

Vill du bli meddelad via epost när det finns nya bilder?

JA innebär att din e-post sparas ett register tillsammans med ryttarens namn och klubb som lagras på Jottacloud. E-postadressen lagras i 5 år innan den raderas.

NEJ innebär att din e-post ej sparas för detta syfte.

– – –

Jag säkerställer att ifyllda uppgifter tillhör mig och att jag är över 18 år, eller har målsmans godkännande.

För att formuläret ska vara giltigt är det viktigt att det är ryttaren själv som lämnar samtycket. Om ryttaren är under 18 år är det viktigt att målsman närvarar vid samtycket för att säkerställa att den minderåriga förstår innebörden av samtycket, alternativt ger samtycke i hens ställe. Genom att skicka in formuläret intygar du att detta uppfylls.

Övrig information

Din e-postadress läggs till i listan för att ta emot nyheter och tips från Nordtass Foto via Mailchimp. Du kan när som helst be om att bli borttagen från denna lista genom att kontakta mig på linnea@nordtass.se eller genom att klicka på länken i det senaste utskicket.

Specifika önskemål
Du kan ange i meddelanderutan om du har specifika önskemål kring ditt godkännande, som exempelvis att det personliga galleriet ska hållas privat och/eller lösenordsskyddat på grund av skyddad identitet eller annan anledning.

Du kan när som helst kontakta mig för att:
– Få information om vilka av dina personuppgifter jag har lagrade samt hur jag använder dem.
– Begära att få ta tillbaka tidigare givet samtycke.
– Ändra tidigare givet godkännande.
– Ställa frågor rörande hur jag hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR.

Nordtass Foto kan ej hållas ansvarig retroaktivt om godkännandet ändras för att exkludera tidigare användning som skett enligt dåvarande godkännande.

Vad händer med bilderna efter 3 år?

Efter att bilderna lagrats i upp till 3 år enligt godkännande händer följande:
– Om det finns en aktuell e-postadress för e-postnotiser får du ett meddelande ca 2 veckor innan bilderna tas bort för att ge dig chans att köpa fler bilder innan de försvinner.
– Bilderna kommer att raderas från ditt personliga galleri.
– Bilderna kommer att flyttas från arkivet med ryttarens och hästens namn till ett anonymt arkiv.
– Bilderna kommer ej längre användas för kommersiellt syfte.
– Bilder som tidigare publicerats på övriga ställen än i ditt personliga galleri kommer att förbli publicerade tills fotografen väljer att ta bort dem.
– Bilder av lägre fotografiskt värde kommer att raderas från samtlig lagring.
– Bilder av högre fotografiskt värde kan komma att användas för fotografens verksamhet

Nordtass Foto ansvarar ej för skada av bilder/kamerautrustning som gör att bilderna ej kan lagras i upp till 3 år. Bilderna lagras på två, ibland tre separata hårddiskar samt på Jottacloud så risken för skada på bildfilerna är minimal. Nordtass Foto kan ej heller hållas ansvarig för att bilder på en specifik ryttare inte skapats även om denna lämnat samtycke innan en tävling. Systemet för fotografering av ryttare som lämnat samtycke är välorganiserat efter flera års utveckling, men inga krav kan ställas på Nordtass Foto.

Intresseavvägning: Nordtass Foto som sponsor vid en tävling

När Nordtass Foto sponsrar en tävling får klassvinnaren och ibland även placerade ett presentkort att använda till digitala bilder. Eftersom det är omöjligt att säga vem som kommer vinna innan samtliga tävlingsryttare startat finns det enligt erfarenhet ett intresse av att samtliga ryttare blir fotograferade, även de som inte lämnat samtycke, i syfte att de som vunnit presentkort ska kunna ta del av sin vinst.

Därför har Nordtass Foto gjort en intresseavvägning som innebär följande:
– Samtliga starter vid en sponsrad tävling blir fotograferade i den mån Nordtass Foto har möjlighet till detta.
– Bilder på de som lämnat in samtycke innan bilderna skapas kommer hanteras enligt lämnat samtycke.
– Bilder på de som vunnit presentkort men inte har lämnat samtycke kommer att sparas i syftet att vinnaren kan ta del utav sin vinst. Bilderna lagras lokalt i en mapp med ryttarens och hästens namn under presentkortets giltighetstid.
– Bilder på de som inte har vunnit presentkort och inte har lämnat samtycke kommer att raderas i samband med att bilderna från tävlingen hanteras, normalt sett inom ca 1 vecka.