Nordtass Kärlek

Gravidfotograf Uppsala

I'M IN LOVE WITH A HUMAN I HAVEN'T MET YET

NATURNÄRA

Alla fotograferingar sker utomhus, i vackra och naturnära miljöer. Har du någon favoritplats som betyder extra mycket för dig så kan vi utgå därifrån. Jag utforskar alltid alla nya platser ordentligt för att få de bästa bilderna. Det kan vara svårt att veta vad som är en bra plats för fotografering, därför har jag flera favoritplatser som är perfekt lämpade för fotografering. Vi väljer en lämplig plats tillsammans utifrån dina önskemål och anpassar terrängen efter hur du mår i din graviditet.

VACKRA KLÄNNINGAR

Vet du inte vad du ska ha på dig? Det kan vara svårt att bestämma kläder inför en fotografering, speciellt när du är gravid och utbudet i garderoben kanske inte är lika stort som du är van vid. Att köpa in en dyr klänning som du kanske aldrig kommer använda igen är inte heller så lockande. Därför har jag ett utbud av vackra gravidklänningar av hög kvalitet i generösa storlekar, speciellt anpassade för gravidfotografering. Du får själv välja ut dina favoriter att låna inför din fotografering.

AVSLAPPNAT

Känner du dig ovan eller rent utav obekväm framför kameran? Du är inte ensam! Det viktigaste för mig är att du känner dig trygg och avslappnad, och det är min högsta prioritering att hjälpa dig med det. Du behöver inte memorera en massa avancerade poseringar och träna framför spegeln inför din fotografering. Med enkla direktiv kommer jag guida dig för att få avslappnade bilder med ett naturligt kroppsspråk som framhäver din inre styrka och din fantastiska gravidmage.

Grattis till graviditeten

Din kropp förändras, på gott och på ont. Hur du upplever din graviditet är lika unikt som dig, och det finns inget rätt eller fel i hur du känner kring alla förändringar. Kanske har du längtat länge och nu när du äntligen är gravid mår du som en riktig prinsessa och njuter av varje stund. Eller mer sannolikt så är det kämpigt ibland, eller till och med ofta, och du längtar mest efter att få hålla den lille i dina armar istället. Oavsett hur du mår i din graviditet så varar den inte för evigt och en gravidfotografering hjälper dig att ta vara på denna speciella tid. Mitt mål är att du ska få känna dig lika fantastisk som du är när du skapar nytt liv, även om det inte alltid känns så.

Om Linnéa

Här har ni mig, lika glad och tokig som jag ser ut på bilden.  Jag heter Linnéa Ernofsson, är 32 år och bor i Uppsala tillsammans kaninen Nina och min sambo Steve som jag importerat från Storbritannien efter att ha bott där i fem år. Vi har inga barn än, men drömmen är att själv få stå framför kameran för en gravidfotografering en vacker dag.

Jag vet hur det är att känna sig osäker i sig själv, och att inte alltid vara helt bekväm med förändringarna i sin egen kropp. Därför vet jag också hur ledsamt det känns att knappt ha några bilder på sig själv, speciellt från viktiga stunder i livet. Just nu känns det kanske svårt att känna sig vacker, mitt i en lång och tuff graviditet. Jag vill hjälpa dig att se hur vacker och stark du är. ♥


Några roliga fakta om mig

☆ Jag älskar hästar och rider just nu på ridskola och drömmer om en egen häst.
☆ Jag är en riktig Harry Potter-nörd och föredrar böckerna även om filmerna också är bra, mitt elevhem är Hufflepuff.
☆ Jag tycker att ost nog är det godaste som finns, så länge det inte är mögelost.
☆ Jag älskar musik och en riktigt bra låt kan få mig att känna att jag lyfter från marken, mitt favoritband är Melody Club som jag sett live ca 20 gånger.
☆ När jag var liten vände jag uppochner på en oboy-kartong för att se vad som skulle hända, svaret är chokladpulver ÖVERALLT (och väldigt irriterade föräldrar)!

VANLIGA FRÅGOR

För en fotografering så finns det tyvärr dåligt väder, oavsett hur bra kläder vi har! Det behöver inte vara strålande sol, mulet väder blir också jättefint på bild, men om det är hård blåst eller kraftig nederbörd så blir det inte så kul, särskilt nu när du är gravid. Då bokar vi helt enkelt om till ett annat datum utan extra kostnad.

Självklart! Du som blivande mamma är huvudpersonen, men din partner och bebisens eventuella syskon är också en viktig del av ditt liv, därför får de mer än gärna vara med framför kameran en stund om det är något ni vill.

Jag fotograferar utomhus året om, så om du har BF under vintermånaderna så kommer jag att hålla tummarna för vacker snö så att du får riktigt härliga vinterbilder. När det är kallt ute så kommer vi ta många pauser så att du får värma dig. Jag kommer även ta med mig värmepåsar som du kan sätta innanför kläderna och hålla i händerna för att hjälpa dig hålla värmen.

Om du har egen bil eller kan få skjuts av t.ex. din partner till fotoplatsen så är det ofta att föredra för din egen bekvämlighet. Om detta inte är möjligt för dig så ser vi till att välja en fotoplats som är lätt att ta sig till på annat vis.

JA! Faktum är att jag uppmuntrar till detta. Precis som syskon och partner är även djuren en viktig del av våra liv. Jag specialiserar mig på gravidfotografering med djur och din hund är mer än välkommen att vara med, även framför kameran.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

01

Bokning

Du börjar med att skicka in en bokningsförfrågan till mig, genom att fylla i formuläret på den här sidan. Där kan du skriva om dig och dina önskemål. Om det finns lediga tider kommer vi att boka in ett datum för fotograferingen. I samband med bokning skickar jag även en faktura för fotograferingsavgiften som säkrar din bokning.

02

INFÖR FOTOGRAFERINGEN

Jag kommer att planera din fotografering och välja en bra plats utifrån dig och dina önskemål. Du kommer få en guide med tips på förberedelser inför fotograferingen. Vill du låna klänning och accessoarer av mig så kommer du få välja ut dina favoriter från min garderob som finns i guiden. Du kommer också får berätta lite mer om dig och dina förväntningar.

03

FOTOGRAFERING

Äntligen fotografering, så kul det ska bli! Vi ses på din valda fotoplats och vi fotograferar tills vi känner oss nöjda, ca en timme. Vi kommer ha kul och jag vägleder dig genom poseringar och var jag vill att du ska stå. Vi hinner också med byte av bakgrund och kläder för större variation i dina bilder. Syskon, partner och djur bjuds också in framför kameran om de vill det.

04

LEVERANS

Efter ca två veckor kommer du att få ett webbgalleri där alla dina bilder för urval finns. När du bokar din fotografering får du en värdecheck att använda. Många väljer att köpa till fler digitala bilder och fysiska produkter såsom canvas och fotoalbum. Jag hjälper dig gärna med din beställning för att hitta de bästa alternativen som passar just dina behov.

Investering

I din fotografering ingår följande:

2 990 kr

BILDER & PRODUKTER

I din fotografering ingår 5 digitala bilder i webbstorlek (2048px på längsta sidan) och i ditt galleri för urval har du också möjlighet att köpa till fler bilder och produkter efter egen smak. Du får tillgång till en komplett prislista vid bokning, många kunder väljer att köpa till bilder och produkter för ca 3 000 kr eller mer.

Digitala bilder

Digitala bilder finns i två olika storlekar för användning på webben och sociala medier eller för utskrifter.

Printar

Utskrifter på noga utvalda papper av hållbar kvalitet i olika utföranden för att passa just dina behov.

Fotoalbum

Vackra album med omslag av linne och tjocka papper med platta uppslag så att du kan njuta av alla bilder i sin helhet.

Djurvänligt

Djur är bland det absolut bästa som finns och som djurägare är våra djurvänner en självklar del av våra liv. Jag specialiserar mig på att fotografera gravida tillsammans med sina djurvänner. Om du har en hund, häst eller andra djur som ditt hjärta slår lite extra för så är de mer än välkomna att vara med på din fotografering – jag bjuder dessutom på en extra bild som ingår som bonus.

BOKA DIN FOTOGRAFERING

Så kul att du är sugen på en gravidfotografering!

Jag bokar enbart in ett begränsat antal fotograferingar varje månad och blir snabbt fullbokad så jag rekommenderar att du hör av dig så snart som möjligt.

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.

© Nordtass Foto 2022

Tävlingsryttare

Bilder som skapas av Nordtass Foto i tävlingssammanhang har utöver konstnärligt syfte även ett kommersiellt syfte då ryttarna erbjuds att kunna köpa bilderna. Nordtass Foto har valt att använda godkännande (samtycke) som laglig grund för detta syfte. Godkännande behöver uttryckas innan bilder kan skapas.

Samtycke: Formulär
Nedan beskrivs vad dina svar i formuläret innebär

Godkänner du att Nordtass Foto fotograferar ovan nämnda ryttare i tävlingssammanhang?

JA innebär följande:
– Ryttarens namn och klubb sparas i ett register som lagras på Jottacloud.
– Samtliga uppgifter från formuläret sparas som en anteckning i anslutning till ryttarens namn för att stödja samtycket sålänge samtycket är aktivt.
– Nordtass Foto kommer att
fotografera ryttaren i de fall fotografen närvarar vid tävling där ryttaren startar i kommersiellt syfte.
– Bilderna lagras upp till 3 år tillsammans med ryttarens och hästens namn, lokalt samt på Jottacloud.
– Bilderna kommer publiceras i ett personligt galleri via Pixieset på https://ridsport.nordtass.se upp till 3 år.
– Galleriet döps till ryttarens kompletta namn.
– Mapparna i galleriet döps till respektive tävlingsdatum samt hästens kompletta namn.

Godkännandet gäller utan tidsbegränsning tills ryttaren tar tillbaka godkännandet.

NEJ innebär följande:
– Ryttarens namn och klubb sparas i ett register som lagras på Jottacloud.
– Övriga personuppgifter som eventuellt sparats sedan tidigare samtycke raderas.
– Nordtass Foto kommer ej att fotografera ryttaren i de fall fotografen närvarar vid tävling där ryttaren startar i kommersiellt syfte.
– Kontaktuppgifterna i formuläret används för att skicka manuell bekräftelse, därefter raderas även dessa.
– Om ryttaren svarat ja på denna frågan vid tidigare tillfälle kommer de bilder som uppnår konstnärligt syfte att fortsätta hanteras enligt undantag från GDPR.

– – –

Godkänner du att bilderna används av Nordtass Foto?

JA innebär att bilder föreställande ryttaren kan komma att användas för fotografens verksamhet enligt följande under den tid bilderna lagras i arkivet för samtycke, samtliga användningsområden med Nordtass Foto som avsändare:
– Publicering på www.nordtass.se
– Publicering på sociala medier
– Publicering på övriga webbplatser
– Framkallning i tryckt format
Om du önskar du begränsa användningen av bilderna kan detta anges i meddelanderutan.

Bilderna kommer ej att publiceras eller tryckas av tredje part. Om intresse för detta för en specifik bild uppstår kontaktas du alltid först för godkännande.

NEJ innebär att bilder föreställande ryttaren ej publiceras utanför det personliga galleriet. Om ryttaren svarat ja på denna fråga vid tidigare tillfälle och bilder redan publicerats ansvarar ryttaren för att upplysa fotografen om var dessa finns publicerade om ryttaren önskar få dem raderade. Bilder föreställande ryttaren kommer ej användas i tryckt material. Om ryttaren svarat ja på denna fråga vid tidigare tillfälle och bilder använts i tryckt material förbehåller sig Nordtass Foto rätten att låta bilderna kvarstanna i det material där bilderna använts.

Efter lagringsperioden på 3 år kommer ej ny användning enligt samtycke att ske. Bilder som tidigare publicerats förblir publicerade även efter lagringsperioden tills ryttaren ber om, eller fotografen väljer att, radera bilderna från publicering.

– – –

Nordtass Foto finns på Instagram (@nordtass.ridsport), skriv din @ nedan om du vill bli taggad. 

Om du fyller i detta fält sparas din @ tillsammans med ditt namn i ett register som lagras lokalt. Din @ kan komma att användas vid publicering utav bilder på Nordtass Fotos instagramkonto.

– – –

Vill du bli meddelad via epost när det finns nya bilder?

JA innebär att din e-post sparas ett register tillsammans med ryttarens namn och klubb som lagras på Jottacloud. E-postadressen lagras i 5 år innan den raderas.

NEJ innebär att din e-post ej sparas för detta syfte.

– – –

Jag säkerställer att ifyllda uppgifter tillhör mig och att jag är över 18 år, eller har målsmans godkännande.

För att formuläret ska vara giltigt är det viktigt att det är ryttaren själv som lämnar samtycket. Om ryttaren är under 18 år är det viktigt att målsman närvarar vid samtycket för att säkerställa att den minderåriga förstår innebörden av samtycket, alternativt ger samtycke i hens ställe. Genom att skicka in formuläret intygar du att detta uppfylls.

Övrig information

Din e-postadress läggs till i listan för att ta emot nyheter och tips från Nordtass Foto via Mailchimp. Du kan när som helst be om att bli borttagen från denna lista genom att kontakta mig på linnea@nordtass.se eller genom att klicka på länken i det senaste utskicket.

Specifika önskemål
Du kan ange i meddelanderutan om du har specifika önskemål kring ditt godkännande, som exempelvis att det personliga galleriet ska hållas privat och/eller lösenordsskyddat på grund av skyddad identitet eller annan anledning.

Du kan när som helst kontakta mig för att:
– Få information om vilka av dina personuppgifter jag har lagrade samt hur jag använder dem.
– Begära att få ta tillbaka tidigare givet samtycke.
– Ändra tidigare givet godkännande.
– Ställa frågor rörande hur jag hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR.

Nordtass Foto kan ej hållas ansvarig retroaktivt om godkännandet ändras för att exkludera tidigare användning som skett enligt dåvarande godkännande.

Vad händer med bilderna efter 3 år?

Efter att bilderna lagrats i upp till 3 år enligt godkännande händer följande:
– Om det finns en aktuell e-postadress för e-postnotiser får du ett meddelande ca 2 veckor innan bilderna tas bort för att ge dig chans att köpa fler bilder innan de försvinner.
– Bilderna kommer att raderas från ditt personliga galleri.
– Bilderna kommer att flyttas från arkivet med ryttarens och hästens namn till ett anonymt arkiv.
– Bilderna kommer ej längre användas för kommersiellt syfte.
– Bilder som tidigare publicerats på övriga ställen än i ditt personliga galleri kommer att förbli publicerade tills fotografen väljer att ta bort dem.
– Bilder av lägre fotografiskt värde kommer att raderas från samtlig lagring.
– Bilder av högre fotografiskt värde kan komma att användas för fotografens verksamhet

Nordtass Foto ansvarar ej för skada av bilder/kamerautrustning som gör att bilderna ej kan lagras i upp till 3 år. Bilderna lagras på två, ibland tre separata hårddiskar samt på Jottacloud så risken för skada på bildfilerna är minimal. Nordtass Foto kan ej heller hållas ansvarig för att bilder på en specifik ryttare inte skapats även om denna lämnat samtycke innan en tävling. Systemet för fotografering av ryttare som lämnat samtycke är välorganiserat efter flera års utveckling, men inga krav kan ställas på Nordtass Foto.

Intresseavvägning: Nordtass Foto som sponsor vid en tävling

När Nordtass Foto sponsrar en tävling får klassvinnaren och ibland även placerade ett presentkort att använda till digitala bilder. Eftersom det är omöjligt att säga vem som kommer vinna innan samtliga tävlingsryttare startat finns det enligt erfarenhet ett intresse av att samtliga ryttare blir fotograferade, även de som inte lämnat samtycke, i syfte att de som vunnit presentkort ska kunna ta del av sin vinst.

Därför har Nordtass Foto gjort en intresseavvägning som innebär följande:
– Samtliga starter vid en sponsrad tävling blir fotograferade i den mån Nordtass Foto har möjlighet till detta.
– Bilder på de som lämnat in samtycke innan bilderna skapas kommer hanteras enligt lämnat samtycke.
– Bilder på de som vunnit presentkort men inte har lämnat samtycke kommer att sparas i syftet att vinnaren kan ta del utav sin vinst. Bilderna lagras lokalt i en mapp med ryttarens och hästens namn under presentkortets giltighetstid.
– Bilder på de som inte har vunnit presentkort och inte har lämnat samtycke kommer att raderas i samband med att bilderna från tävlingen hanteras, normalt sett inom ca 1 vecka.